Vooruitblik op het WK Vrouwenhandbal 2023

Het najaar van 2023 staat in het teken van opwinding en anticipatie voor liefhebbers van handbal over de hele wereld, want van 30 november tot en met 17 december vindt het langverwachte Wereldkampioenschap Vrouwenhandbal plaats. Dit prestigieuze evenement brengt de beste vrouwelijke handbalspeelsters ter wereld samen voor een intense strijd om glorie en eer. 

Het belang van het WK Vrouwenhandbal reikt verder dan alleen sportieve rivaliteit. Dit toernooi dient als een krachtig platform om de kracht en vastberadenheid van vrouwelijke atleten te vieren en de wereldwijde aandacht te vestigen op de pracht van vrouwensport. Ook Nederland laat zich hier zien, waardoor er zeker aandacht is voor de verschillende wedstrijden. 

Toernooi Overzicht: Data en Locaties

Van 30 november tot en met 17 december zullen verschillende steden over drie landen fungeren als gastheer voor het WK Vrouwenhandbal. In Denemarken, Noorwegen en Zweden zijn er per land steeds 2 locaties aangegeven. 

In het toernooi zitten 32 deelnemende landen, die verdeeld zijn in 8 groepen van 4. Om de stand bij te houden heeft livesport.com een tabel gemaakt. Van traditionele grootmachten tot opkomende sterren, de competitie is een weerspiegeling van de groeiende wereldwijde populariteit van de sport. Fans kunnen uitkijken naar intense wedstrijden tussen teams uit alle hoeken van de wereld, en elke wedstrijd zal een uniek verhaal vertellen.

Er zullen in het toernooi 112 geplande wedstrijden gespeeld worden met een finale op zondag 17 december in het stadion Jyske Bank Boxen in Herning dat ligt in Denemarken. 

Toernooi opzet voor de Nederlandse dames

Het WK Vrouwenhandbal volgt een opwindende toernooiopzet. Het begint met de groepsfase, waarin deelnemende teams zijn verdeeld in verschillende groepen. Hier vind je de groepswedstrijden van de Nederlandse dames.

Ze spelen in Fredrikshavn: 

  • 30 november tegen Argentinië om 18:00 uur
  • 2 december tegen Congo om 18:00 uur
  • 4 december tegen Tsjechië om 20:30 uur

In deze fase nemen teams het tegen elkaar op binnen hun groep, waarbij ze punten verdienen op basis van hun prestaties. Na de groepsfase volgt de knock-outfase, waarin teams de strijd aangaan in spannende één-tegen-één wedstrijden. De kwartfinales, halve finales en strijd om de derde plaats bepalen uiteindelijk welke twee teams de ultieme confrontatie aangaan in de langverwachte finale, waarbij één team wordt gekroond tot wereldkampioen.

De vervolgwedstrijd naar de finale op 17 december 2023

De vier kwartfinales zijn opgesplitst in twee wedstrijden per dag, waarbij teams spelen op dinsdag 12 december om 17:30 uur en 20:30 uur in Trondheim. De andere partijen worden gespeeld in Herning, op woensdag 13 december, om 17:30 en 20:30 uur.

De twee halve finales worden beiden gespeeld in Herning, op vrijdag 15 december, om 17:30 en 20:30 uur.
De wedstrijd om brons wordt gespeeld op zondag 17 december om 16:00 uur en de grote finale zal die dag gespeeld worden om 20:00 uur. respectievelijk 19:00 uur.

Volgen van de wedstrijden op TV

De uitzendingen van het WK Vrouwenhandbal kun je zien via ViaPlay. Heb je geen abonnement op deze dienst? Dan kun je echter met een VPN ook gebruikmaken van internationale handbalstreams. Het WK Handbal is namelijk ook te volgen via de Duitse zender ZDF.

 

Met dit toernooioverzicht kunnen fans zich voorbereiden op een maand vol intense handbalactie, waarbij elk moment telt en elke wedstrijd een stap dichter bij glorie brengt voor de deelnemende landen.