Voetbal WK vrouwen 2023 – Alle info

enthousiaste voetbalfans voor WK vrouwen 2023

Het Voetbal WK voor vrouwen is een van de grootste en meest prestigieuze sportevenementen ter wereld. Het toernooi vindt om de vier jaar plaats en brengt de beste vrouwelijke voetballers van over de hele wereld samen om te strijden om de wereldtitel. In 2023 zal het WK plaatsvinden in Australië en Nieuw-Zeeland. In dit artikel zullen we alle belangrijke informatie over het toernooi geven, inclusief de speeldata, locaties, wedstrijden, en natuurlijk het Nederlandse team.

Wanneer vindt het WK voor vrouwen in 2023 plaats?

Het WK voor vrouwen begint op 20 juli 2023 en eindigt op 20 augustus 2023. Het toernooi zal dus een volledige maand in beslag nemen. Gedurende deze periode zullen 32 teams uit verschillende landen deelnemen aan het toernooi.

Waar vindt het WK voor vrouwen in 2023 plaats?

Het WK voor vrouwen in 2023 vindt plaats in Australië en Nieuw-Zeeland. Dit is de eerste keer dat het toernooi in twee landen wordt gehouden. De landen hebben samengewerkt om de organisatie van het toernooi te realiseren en er worden wedstrijden gespeeld in verschillende steden in beide landen.

Op welke tijd vinden de wedstrijden van het WK plaats voor Nederland?

Voor Nederlandse fans zal het tijdsverschil tussen Australië en Nieuw-Zeeland en Nederland ervoor zorgen dat ze sommige wedstrijden ’s nachts moeten bekijken. De exacte tijden zullen later worden aangekondigd, maar het is waarschijnlijk dat sommige wedstrijden om 3:00 uur of 6:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd worden gespeeld.

Wanneer is de openingsceremonie van het WK voor vrouwen in 2023?

De openingsceremonie van het WK voor vrouwen zal op 20 juli 2023 plaatsvinden, dezelfde dag als de openingswedstrijd van het toernooi. De openingsceremonie zal plaatsvinden in het Eden Park-stadion in Auckland, Nieuw-Zeeland.

In welke stadions wordt er gespeeld?

Er worden in totaal negen stadions gebruikt tijdens het WK voor vrouwen in 2023. Vier stadions zijn in Nieuw-Zeeland en vijf in Australië. De stadions variëren in grootte en capaciteit, maar ze zijn allemaal speciaal gebouwd of aangepast voor voetbalwedstrijden van wereldklasse.

Op welke dagen wordt er gespeeld?

Er worden 64 wedstrijden gespeeld tijdens het WK voor vrouwen in 2023. De exacte speeldata en tijden zullen later worden aangekondigd, maar er zullen in totaal 26 speeldagen zijn gedurende het toernooi. Dit betekent dat er ongeveer elke twee dagen wedstrijden worden gespeeld.

De poule indeling van het WK 2023

De FIFA heeft op hun website de poule-indeling WK 2023 voor vrouwen gepubliceerd op 24 oktober 2022. De 32 deelnemende teams zijn verdeeld in 8 groepen van 4 teams. Nederland is ingedeeld in groep F samen met Zweden, Noord-Korea en Thailand. De groepswedstrijden zullen plaatsvinden van 20 juli 2023 tot en met 28 juli 2023. Na de groepsfase gaan de twee beste teams van elke groep door naar de achtste finales.

Het speelschema voor het WK vrouwen

Er zullen vier groepswedstrijden per dag worden gespeeld tijdens de groepsfase van het toernooi, twee in Australië en twee in Nieuw-Zeeland, met wedstrijden om 16.00 en 19.00 uur lokale tijd. De achtste finales zullen worden gespeeld van 31 juli tot en met 1 augustus 2023, de kwartfinales op 5 en 6 augustus 2023, de halve finales op 9 en 10 augustus 2023 en de finale op 20 augustus 2023. Hier vind je het volledige speelschema voor het WK voor vrouwen

Waar kan ik de uitzendingen van het WK voor vrouwen in 2023 bekijken?

De uitzendingen van het WK voor vrouwen in 2023 zullen wereldwijd beschikbaar zijn via verschillende omroepen en streamingplatforms. In Nederland zullen de wedstrijden van het Nederlandse team waarschijnlijk worden uitgezonden op NOS en/of Veronica TV. Fans kunnen ook de wedstrijden van het WK voor vrouwen volgen via online streamingplatforms zoals Ziggo Sport en NLZIET.

In sommige landen kunnen fans het WK voor vrouwen in 2023 ook online streamen via de officiële FIFA-website. Het is echter raadzaam om te controleren of de stream beschikbaar is in uw land en of er kosten aan verbonden zijn. Kortom, er zijn verschillende manieren om het WK voor vrouwen in 2023 te volgen, of het nu via traditionele tv-uitzendingen of online streaming is. 

Het Nederlandse team op het WK voor vrouwen in 2023

Het Nederlandse vrouwenelftal is een van de sterkste teams ter wereld. Het team wist in 2017 de Europese titel te winnen en wist zich ook te kwalificeren voor het WK voor vrouwen in 2019, waar ze de finale bereikten en uiteindelijk verloren van de Verenigde Staten. 

Het Nederlandse team heeft inmiddels een aantal ervaren speelsters, zoals Vivianne Miedema en Lieke Martens, maar er is ook veel nieuw talent dat zich heeft aangediend. 

De nieuwe bondscoach voor het Nederlands vrouwenvoetbalteam is de Engelse coach Mark Parsons, die per 1 januari 2022 aan de slag is gegaan bij de KNVB. Parsons was voorheen coach van het Amerikaanse vrouwenelftal Portland Thorns FC, waarmee hij in 2021 de titel in de National Women’s Soccer League won. Hij volgt Sarina Wiegman op, die na het EK van 2021 is vertrokken naar Engeland om daar de nationale ploeg te gaan coachen. Met Parsons aan het roer zal het Nederlands vrouwenvoetbalteam zich gaan voorbereiden op het WK van 2023.

Kansen van het Nederlandse team 

Het Nederlandse team behoort zeker tot de favorieten voor het WK voor vrouwen in 2023. Ze hebben bewezen dat ze in staat zijn om tegen de sterkste teams ter wereld te spelen en te winnen. De ervaring van de Europese titel en de finale op het WK in 2019 zal het team zeker helpen om te presteren op het hoogste niveau.

Er zijn echter ook veel andere sterke teams die strijden om de wereldtitel, zoals de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Het zal een zware strijd worden voor het Nederlandse team om de titel te veroveren, maar met hun talent en teamgeest is het zeker mogelijk.

 

Kortom, het WK voor vrouwen in 2023 belooft een spannend toernooi te worden, met 32 teams uit verschillende landen die strijden om de wereldtitel. Het toernooi vindt plaats in Australië en Nieuw-Zeeland en duurt een maand. Nederland behoort tot de favorieten voor de titel en het team zal zeker strijden om de wereldtitel te veroveren. Fans kunnen het toernooi volgen via verschillende uitzendkanalen over de hele wereld en hopelijk zal het Nederlandse team opnieuw laten zien waarom ze tot de beste voetbalteams ter wereld behoren.