Tips voor het optimaal volgen van de wielercompetitie

Inmiddels is het wielerseizoen van 2023 in volle gang en de komende maanden staan nog vele mooie etappes in de planning in Europa. Als fan van de wielersport wil jij natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden volgen. Maar hoe doe je dat optimaal? Om je een handje te helpen, geven we in dit artikel een aantal tips.

  • Houd het laatste nieuws bij

Om goed op de hoogte te blijven, is het belangrijk om het laatste nieuws bij te houden over de wielercompetitie. En daarvoor ben je nu op de juiste website. ‘In de leiderstrui’ is de plek voor het laatste wielernieuws. Abonneer je op de social media kanalen en/of de RSS-feed. Of zet de website bij je bookmarks!

  • Pak je agenda erbij

Bekijk de wielerkalender met de wedstrijden voor mannen en de wielerkalender met de wedstrijden voor vrouwen en zet de wedstrijden die jij interessant vindt in je agenda. Denk bijvoorbeeld aan de Ronde van Groot-Brittannie van 3 tot 10 september 2023. Er zijn verschillende zenders die wedstrijden op televisie uitzenden zoals Eurosport, Discovery+, Sporza of de NOS. Bekijk voor het actuele overzicht de pagina ‘Wielrennen op TV’. En natuurlijk zijn er vaak samenvattingen te zien tijdens de verschillende sportprogramma’s.

  • Bekijk de wedstrijden samen

Misschien heb jij meer liefhebbers van de wielersport in je omgeving. Dat schept een band en daarom is het net zo leuk om de wedstrijden samen te kijken! Organiseer een barbecue tijdens de wedstrijden in de zomer en zet een scherm buiten. Of lekker binnen op de bank met lekkere hapjes en drankjes erbij. 

  • Moedig aan bij de wedstrijden

Aangezien er ook verschillende wedstrijden in Nederland en België zijn, is het net zo leuk om een keer bij een echte wedstrijd te gaan kijken! Bekijk de route en zoek een mooie plek uit om te gaan staan. En natuurlijk moedig je dan in stijl aan. Wat dacht je van een leuk bedrijfsuitje met bedrukte petten of andere leuke promo items? Zo val je lekker op als je langs de route staat.    

 

Met behulp van de bovenstaande tips ben jij in ieder geval optimaal voorbereid op de rest van het wielerseizoen. De deelnemers kunnen in ieder geval iedere vorm van aanmoediging gebruiken tijdens de wedstrijden.