Ronde van Groot-Brittannië september 2023 – Info

het logo van de Tour of Britain

De Ronde van Groot-Brittannië is een jaarlijkse wielerwedstrijd die plaatsvindt in het Verenigd Koninkrijk. Het evenement is een van de grootste en meest populaire wielerevenementen ter wereld, en trekt elk jaar duizenden bezoekers uit de hele wereld. Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft over de Ronde van Groot-Brittannië, inclusief de datum en locatie van het evenement, de starttijden en eindtijden, waar u het evenement kunt bekijken en informatie over de parcours die gereden worden.

Datum en locatie van de Ronde van Groot-Brittannië

De Ronde van Groot-Brittannië vindt elk jaar plaats in september. In 2023 zal de wedstrijd plaatsvinden van zondag 3 september tot en met zondag 10 september. Het evenement wordt gehouden op verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk, waarbij de route elk jaar verandert. De start- en finishlijnen van de etappes bevinden zich meestal in grote steden en gemeenten in het hele land.

Start etappe in 2023: Manchester

De Ronde van Groot-Brittannië in 2023 gaat beginnen in de stad Manchester. Deze stad in het noordwesten van Engeland heeft een rijke wielergeschiedenis en heeft in het verleden al verschillende grote wielerwedstrijden gehost. Zo werd in 2019 het WK wielrennen in en rond de stad georganiseerd. Manchester heeft een geschikte infrastructuur voor de start van de Ronde van Groot-Brittannië, met voldoende ruimte voor de renners om te verzamelen en zich voor te bereiden op de race. Daarnaast biedt de stad ook een mooi decor voor de start, met de indrukwekkende architectuur en vele bezienswaardigheden.

Finish etappe in 2023: Wales

De Ronde van Groot-Brittannië eindigt traditioneel met een spectaculaire finale, waarbij de renners strijden om de overwinning in de laatste etappe van de race. Voor de editie van 2023 is de finishlocatie in Wales. Dit betekent dat de renners de laatste etappe van de race zullen afleggen in de prachtige en uitdagende landschappen van dit land. Wales is bekend om zijn heuvelachtige en bergachtige gebieden, wat het voor de renners extra uitdagend maakt om de race tot een goed einde te brengen.

Starttijden en eindtijden

De starttijden van de etappes van de Ronde van Groot-Brittannië variëren afhankelijk van de dag en de locatie van het evenement. Over het algemeen beginnen de etappes tussen 10:00 en 12:00 uur. De eindtijden van de etappes variëren ook afhankelijk van de afstand van de etappe en de moeilijkheidsgraad van het parcours. Over het algemeen eindigt de laatste etappe van de Ronde van Groot-Brittannië op zondagmiddag, tussen 14:00 en 16:00 uur.

Waar kun je de Ronde van Groot-Brittannië bekijken

De Ronde van Groot-Brittannië wordt uitgezonden op televisie en online gestreamd, zodat je het evenement vanuit het comfort van je eigen huis kunt bekijken. De wedstrijd wordt uitgezonden door verschillende tv-omroepen in het Verenigd Koninkrijk, waaronder ITV4 en Eurosport. De wedstrijd kan ook online worden gestreamd via de ITV Hub en Eurosport Player. Daarnaast zijn er vaak grote schermen opgesteld op openbare plaatsen, zodat u het evenement met anderen kunt bekijken.

Kansen van de Nederlandse renners

Er zijn een aantal Nederlandse wielrenners die goede prestaties hebben geleverd in het verleden en daarom kans maken op de overwinning in de Ronde van Groot-Brittannië.

Een van de Nederlanders die genoemd wordt als kanshebber is Mathieu van der Poel. Hij heeft in het verleden al laten zien dat hij zowel op de weg als in het veld bijzonder sterk is. Mathieu van der Poel heeft in 2019 de Ronde van Groot-Brittannië  gewonnen. Hij won de race in een spectaculaire laatste etappe waarbij hij de sprint won van concurrentie. In het eindklassement eindigde hij met een voorsprong van zeventien seconden op de Italiaanse wielrenner Matteo Trentin. Dit was de eerste keer dat Van der Poel de Ronde van Groot-Brittannië won.

Een andere Nederlandse renner die kans maakt op de overwinning in de Ronde van Groot-Brittannië is Dylan Groenewegen. Hij staat bekend als een van de beste sprinters ter wereld. Daarnaast zijn er nog andere Nederlandse renners die kans maken op een goede prestatie in de Ronde van Groot-Brittannië, zoals Wilco Kelderman en Bauke Mollema.

Parcours informatie

De officiële website van de Ronde van Groot-Brittannië is www.tourofbritain.co.uk. Hier vindt u gedetailleerde informatie over het evenement, inclusief de parcours informatie, deelnemende teams en rijders, de geschiedenis van de wedstrijd en de nieuwste updates en nieuwsberichten over het evenement.

De website bevat kaarten en gedetailleerde informatie over elke etappe, inclusief de afstand, het hoogteprofiel en de bezienswaardigheden langs de route. De website wordt regelmatig bijgewerkt met de nieuwste informatie over de wedstrijd, waaronder nieuws over de deelnemende teams en rijders.

 

De Ronde van Groot-Brittannië is een van de grootste en populairste wielerwedstrijden ter wereld. Het evenement vindt elk jaar plaats in september en trekt duizenden bezoekers.