nationale sportevenementenkalender

Zoekfilters

 
Aantal evenementen:
(geen filters actief)
5
» Sport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Provincie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Plaats
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Datum
 
Van:
T/m:
» Kenmerken
 
 
 
» Alle filters opheffen
 

Over deze kalender

Sportevenementenkalender.nl bevat informatie over de 500 grootste sportevenementen van Nederland.

De kalender bestaat uit internationale en nationale topsport- en breedtesportevenementen. Op de kalender staan jaarlijks terugkerende sportevenementen, maar bevat ook sportevenementen die incidenteel in Nederlands plaatsvinden.

De Sportevenementenkalender.nl is een 'open source' overzicht voor iedereen te raadplegen. Voor aanvullingen en wijzigingen klik hier. De Sportevenementenkalender bevat ook een database met aanvullende informatie op evenementniveau en analyses. In de database zijn gegevens op te zoeken over o.a. bezoekaantallen, aantal deelnemers, financiƫle ondersteuning (privaat en publiek), accommodaties en organisatoren. Voor informatie over een abonnement klik hier.

De Sportevenementenkalender is een initiatief van bureau Respons.
 

Finale WK Volleybal 2018 in Haagse Sportcampus

Geplaatst op: 24-11-2016

Den Haag is in 2018 de gastheer van het grote volleybalevenement Volley2018. Tussen 15 en 22 juli spelen mannen en vrouwen de eindronde van het EK Beachvolleybal in Sportcampus Zuiderpark. Ook de (halve) finale van het EK Volleybal voor mannen onder de 20 jaar wordt in de nieuwe topsporthal afgewerkt.

De poulewedstrijden voor de verschillende Europese kampioenschappen zijn verdeeld over acht speelsteden, waaronder Den Haag. De finale van het WK Zitvolleybal (mannen en vrouwen) vindt eveneens plaats in de Haagse Sportcampus.

De gemeente draagt als finalestad 850.000 euro bij aan het budget van 7,6 miljoen euro. Volgens verantwoordelijk sportwethouder Rabin Baldewsingh heeft Den Haag met Volley2018 de kans om zich internationaal in de schijnwerpers te zetten. 

Zo zal de NOS dagelijks een programma uitzenden voor naar verwachting 500.000 kijkers. Ook zou het evenement volgens de organisatoren internationaal goed zijn voor 80 miljoen kijkers verspreid over 100 landen.

Bron: ad.nl 

 
« Naar nieuwsoverzicht