Erste Bank Open 2023 in Wenen – Alle info

Logo van het Erste open tennis toernooi in Wenen

Het Erste Bank Open is een jaarlijks terugkerend ATP World Tour 500-toernooi dat gehouden wordt in de stad Wenen, Oostenrijk. Het toernooi staat bekend om zijn sterke deelnemersveld en wordt vaak bezocht door grote namen uit de tenniswereld. Je krijgt hier meer informatie over het toernooi dat dit jaar gehouden wordt.

Periode: 23 tot en met 29 oktober 2023

Het toernooi wordt gehouden van 23 tot en met 29 oktober 2023 en zal plaatsvinden in de Wiener Stadthalle in Wenen, Oostenrijk. De Wiener Stadthalle is een multifunctioneel sport- en evenementencentrum met een capaciteit van meer dan 16.000 toeschouwers. Het toernooi wordt gehouden op hardcourtbanen. Er zullen dagelijks wedstrijden gespeeld worden tussen 11:00 en 23:00 uur lokale tijd. Op sommige dagen kunnen er ook avondsessies zijn die beginnen om 19:00 uur. De halve finales worden gespeeld op zaterdag 28 oktober en de finale vindt plaats op zondag 29 oktober.

Het deelnemersveld in 2023

Het deelnemersveld voor het Erste Bank Open 2023 zal bestaan uit de beste spelers ter wereld, waaronder enkele van de top 10-spelers van de ATP-ranking. Het is nog niet bekend welke spelers precies zullen deelnemen aan het toernooi, maar het is waarschijnlijk dat spelers als Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Holger Rune en Daniil Medvedev zullen deelnemen. Er zullen in totaal 32 spelers deelnemen aan het toernooi, waarvan 28 spelers direct worden toegelaten op basis van hun ranking. De overige vier plekken worden ingevuld door middel van een kwalificatietoernooi dat voorafgaand aan het hoofdtoernooi plaatsvindt.

Het stadion en de banen die gebruikt worden

Er zullen in totaal vier banen worden gebruikt tijdens het toernooi, namelijk de centrale baan, de Wiener Stadthalle-baan, de Erste Bank-baan en de Erste Bank Grandstand-baan. De centrale baan is de grootste baan en heeft een capaciteit van meer dan 9.000 toeschouwers. Dit is de baan waarop de meeste topwedstrijden zullen worden gespeeld.

In het kort is het Erste Bank Open 2023 een belangrijk tennistoernooi dat gehouden wordt in de Wiener Stadthalle in Wenen, Oostenrijk. Het toernooi wordt gespeeld van 23 tot en met 29 oktober 2023 en er zullen dagelijks wedstrijden gespeeld worden tussen 11:00 en 23:00 uur lokale tijd. Het deelnemersveld bestaat uit enkele van de beste tennisspelers ter wereld en er zullen in totaal vier banen gebruikt worden tijdens het toernooi.

Bezoeken toernooi in 2023

Als ik zelf naar Wenen zou gaan voor het Erste Bank Open 2023, zijn er verschillende manieren om naar de Wiener Stadthalle te reizen. Hier zijn een aantal opties:

  1. Openbaar vervoer: Wenen heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoerssysteem, waaronder metro’s, trams en bussen. De Wiener Stadthalle is bereikbaar via de metrolijnen U3 en U6, halte “Burggasse-Stadthalle”. Vanaf daar is het ongeveer 5-10 minuten lopen naar de Wiener Stadthalle.
  2. Taxi: Een taxi is altijd een optie om vanaf je accommodatie naar de Wiener Stadthalle te reizen. Tijdens het toernooi is er waarschijnlijk een hogere vraag naar taxi’s, dus het kan zijn dat je van tevoren een taxi moet reserveren.
  3. Auto: Als je met de auto naar Wenen komt, is er parkeergelegenheid bij de Wiener Stadthalle. Houd er wel rekening mee dat het tijdens het toernooi druk kan zijn en dat er mogelijk beperkte parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Welke optie het beste is, hangt af van persoonlijke voorkeur en gemak. Het openbaar vervoer is meestal een betrouwbare en goedkope optie om naar de Wiener Stadthalle te reizen. Tickets voor het toernooi kun je digitaal aanschaffen. Dan weet je zeker dat je niet voor niks de reis aan het maken bent.

Het tennistoernooi volgen op je scherm

In Nederland is het Erste Bank Open 2023 waarschijnlijk te bekijken via Eurosport en mogelijk ook via andere sportkanalen. Eurosport zit meestal in een tv pakket is dan handig om te gebruiken. Als je Eurosport niet hebt, kun je overwegen om een abonnement af te sluiten of een gratis proefperiode te gebruiken om het toernooi te kunnen bekijken. Bovendien kunnen sommige wedstrijden of hoogtepunten mogelijk gratis worden uitgezonden via openbare omroepen, zoals de NOS.

Het is ook mogelijk om het toernooi online te volgen via livestreams van verschillende websites of apps, zoals Eurosport, Tennis TV en ESPN+. Houd er wel rekening mee dat sommige van deze diensten mogelijk betaald zijn of geografische beperkingen hebben.

 

Het Erste Bank Open 2023 is een belangrijk toernooi in de tenniskalender en zal ongetwijfeld spannende wedstrijden opleveren tussen enkele van de beste tennissers ter wereld. Of je nu van plan bent om naar Wenen te reizen om het toernooi live bij te wonen, of het thuis op televisie of online wilt volgen, het belooft een geweldige week van tennis te worden. We kijken uit naar de onthulling van de spelerslijst, het wedstrijdschema en de resultaten van dit prestigieuze toernooi.